fredag 17. september 2010

Å leve i eksil

I går, 16.09.10, fikk vi oppleve en forestilling som het "Å leve i eksil" på skolen. Vi fikk besøk av Mansur Rajih fra Jemen og Maria Aamo Mene fra Stavanger.
Mansur var politisk fange i femten år, fra han var 25 til 40 år gammel. Han ble satt i fengsel på grunn av meningene sine, han kjemper for demorkati og mot diktatur.
I fengselet skrev han dikt på sigarettpapir som ble sendt ut gjennom brev med venner, og de sørget for at diktene ble trykt i forskjellige aviser. Maria har oversatt diktene han skrev, fra arabisk til norsk. Mansur leste diktene på arabisk og Maria leste dem på norsk.
Amnesty engasjerte seg i å få Mansur fri og adopterte han som samvittighetsfange. I 1998 kom han til Norge.
Mansur fortalte om livet sitt fra han giftet seg med kona, hvordan det var i fengselet og hvordan livet ble da han og kona flyttet til Norge.

Forestillingen likte jeg veldig godt, men det er veldig vanskelig å skjønne hvordan det egentlig var. Man hører jo hva han forteller, men det er alikevell litt vanskelig å forstå det. Diktene Mansur leste var veldig fine, og jeg likte at han leste det på arabisk, selv om vi ikke visste hva han sa, så var det fint å høre han lese det, som han selv skrev de.

Bilde: Wikipedia

mandag 6. september 2010

Hvorfor blogge i norskfaget?

Hentet fra: http://www.flickr.com/ 
Velkommen til min fagblogg!
Dette er min første blogg noen gang, og mitt første blogginnlegg. Dette er kun en fagblogg som jeg skal bruke i Norsk. Det første jeg skal skrive om er hva jeg syns om blogging i faget.
Jeg er vell på en måte litt skeptisk til blogging! Jeg er ikke så glad i å vise hele verden hva jeg skriver selv, og vise alle mine personlige meninger, men så lenge dette bare er en ren fagblogg blir det nok greiere. Jeg syns også det er greit å ha litt variasjon i læringen, ikke bare lese i lærebøkene. Dette er helt nytt for meg, og jeg har mye å lære her! Men dette er ihvertfall en begynnelse...