fredag 17. september 2010

Å leve i eksil

I går, 16.09.10, fikk vi oppleve en forestilling som het "Å leve i eksil" på skolen. Vi fikk besøk av Mansur Rajih fra Jemen og Maria Aamo Mene fra Stavanger.
Mansur var politisk fange i femten år, fra han var 25 til 40 år gammel. Han ble satt i fengsel på grunn av meningene sine, han kjemper for demorkati og mot diktatur.
I fengselet skrev han dikt på sigarettpapir som ble sendt ut gjennom brev med venner, og de sørget for at diktene ble trykt i forskjellige aviser. Maria har oversatt diktene han skrev, fra arabisk til norsk. Mansur leste diktene på arabisk og Maria leste dem på norsk.
Amnesty engasjerte seg i å få Mansur fri og adopterte han som samvittighetsfange. I 1998 kom han til Norge.
Mansur fortalte om livet sitt fra han giftet seg med kona, hvordan det var i fengselet og hvordan livet ble da han og kona flyttet til Norge.

Forestillingen likte jeg veldig godt, men det er veldig vanskelig å skjønne hvordan det egentlig var. Man hører jo hva han forteller, men det er alikevell litt vanskelig å forstå det. Diktene Mansur leste var veldig fine, og jeg likte at han leste det på arabisk, selv om vi ikke visste hva han sa, så var det fint å høre han lese det, som han selv skrev de.

Bilde: Wikipedia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar